MILIPRINT: Ο εικονογράφος Δημήτρης Σταθόπουλος και οι εκπληκτικές του δημιουργίες

MILIPRINT: Ο εικονογράφος Δημήτρης Σταθόπουλος και οι εκπληκτικές του δημιουργίες

«Μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις» λένε οι Κινέζοι. Η αγάπη για την στρατιωτική ιστορία, τα γεγονότα του Β' ΠΠ και τη σύγχρονη αεροναυτική-άμυνα ώθησαν τον Δημήτρη Σταθόπουλο στην δημιουργία της εταιρίας MILIPRINT. Με αφορμή τα χόμπυ του (μοντελισμός, ζωγραφική) αποφάσισε να κάνει το αποφασιστικό βήμα, θέλωντας να μοιραστεί τη χαρά της δημιουργίας με όλους τους λάτρεις του χώρου, μέσα από την εικαστική του ματιά. Θέλωντας επίσης να αποδείξει - πρώτα στον εαυτό του - πως οι 'Ελληνες εικονογράφοι είναι το ίδιο άξιοι με τους καλλιτέχνες του εξωτερικού, ξεκίνησε να πειραματίζεται με θέματα του Β΄ Π.Π.

Για να δώσει «ζωή» στις εικονογραφήσεις του, χρειάζεται υπομονή, μελέτη, έρευνα και αρκετές ώρες δημιουργικής δουλειάς. Αναζητώντας το επόμενο θέμα το μυαλό του «ψάχνεται», καθώς το έργο του θέλει να είναι διαφορετικό και πρωτότυπο. Οσο πιο ξεχωριστό είναι, τόσο μεγαλύτερη η αποδοχή του κόσμου και ακόμα πιο μεγάλη η ηθική ικανοποίηση. Αφού αποφασίσει στην επιλογή του θέματος, παίρνει χαρτί, μολύβι και αρχίζει να σκιτσάρει με τον παραδοσιακό τρόπο, ώστε να βρεί τη φόρμα της εικονογράφησης, ενώ κρατά σημειώσεις. Κάνει έρευνα αναζητώντας φωτογραφίες καλής ανάλυσης που να ταιριάζουν στη προοπτική της σύνθεσης. Στη συνέχεια περνάει φωτό και σκίτσα στο Illustrator (πρόγραμμα σχεδιασμού) και σχεδιάζει τις βασικές γραμμώσεις και λεπτομέρειες. Μπαίνουν τα βασικά χρώματα και οι βασικές σκιές σε φόρμες. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται στην ουσία ένα clipart. Αφού το αποτέλεσμα κριθεί ικανοποιητικό, μεταφέρει το σχέδιο στο Photoshop όπου γίνεται η τελική επεξεργασία: Σκιάσεις, λάμψεις, φθορές και η εικονογράφηση... παίρνει ζωή. Χρονοβόρα διαδικασία. Ανάλογα το θέμα και οι αντίστοιχες ώρες δουλειάς που μπορεί να κρατήσει ημέρες με full εργασία, ακόμα και τα βράδυα. Eυτυχώς πολλοί φίλοι της MILIPRINT στέλνουν φωτογραφίες, τόσο στην ιστοσελίδα του Δημήτρη όσο και στις σελίδες του στο Facebook, από προσωπικές τους συλλογές, βοηθώντας τον αφάνταστα.

Η θεματολογία του κινείται σε όλο το φάσμα της Πολεμικής Αεροπορίας, από τα πρώτα της χρόνια μέχρι τα σημερινά F-16, ενώ μεγάλο μέρος αφορά ελληνικά αλλά και ξένα ακροβατικά σμήνη. Φυσικά δεν λείπουν τα military θέματα, καθώς και ιστορικές αναπαραστάσεις μεγάλων μαχών του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Το εικαστικό μέρος αποτυπώνεται σε μια ευρεία γκάμα επιφανειών, από το κλασικό πόστερ/αφίσα και τον καμβά για κορνίζα, μέχρι τα T-Shirt, τα καπελάκια και τις κούπες. Η φαντασία του Δημήτρη αναζητά πάντα νέους τρόπους έκφρασης, γιαυτό μην εκπλαγείτε αν βρείτε μοναδικά προϊόντα στη γκάμα της MILIPRINT. 

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στην ποιότητα, τόσο της πρωτότυπης σχεδίασης όσο και στα υλικά των προϊόντων. Η μέθοδος εκτύπωσης και το ύφασμα είναι ειδικά επιλεγμένα για να ξεχωρίζουν, ενώ αντέχουν στο πλύσιμο και τη φθορά του χρόνου. Σημασία στη λεπτομέρεια που φαίνεται από μακρυά αλλά και από κοντά, εξετάζοντας προσεκτικά το κάθε σχέδιο.

Πρόσφατα η MILIPRINT απέκτησε μια εντελώς νέα ιστοσελίδα που αξίζει να την επισκεφτείτε εδώ, ενώ μπορείτε από εκεί να προμηθευτείτε ότι σας αρέσει. Πέρα από την ελληνική αγορά η MILIPRINT δραστηριοποιείται έντονα και στις αγορές του εξωτερικού, με πολλούς πελάτες ήδη από ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και άλλες πιο μακρυνές!

 

MILIPRINT: Ο εικονογράφος Δημήτρης Σταθόπουλος και οι εκπληκτικές του δημιουργίες MILIPRINT: Ο εικονογράφος Δημήτρης Σταθόπουλος και οι εκπληκτικές του δημιουργίες MILIPRINT: Ο εικονογράφος Δημήτρης Σταθόπουλος και οι εκπληκτικές του δημιουργίες MILIPRINT: Ο εικονογράφος Δημήτρης Σταθόπουλος και οι εκπληκτικές του δημιουργίες MILIPRINT: Ο εικονογράφος Δημήτρης Σταθόπουλος και οι εκπληκτικές του δημιουργίες MILIPRINT: Ο εικονογράφος Δημήτρης Σταθόπουλος και οι εκπληκτικές του δημιουργίες MILIPRINT: Ο εικονογράφος Δημήτρης Σταθόπουλος και οι εκπληκτικές του δημιουργίες MILIPRINT: Ο εικονογράφος Δημήτρης Σταθόπουλος και οι εκπληκτικές του δημιουργίες MILIPRINT: Ο εικονογράφος Δημήτρης Σταθόπουλος και οι εκπληκτικές του δημιουργίες MILIPRINT: Ο εικονογράφος Δημήτρης Σταθόπουλος και οι εκπληκτικές του δημιουργίες https://www.facebook.com/miliprint/?fref=mentions&pnref=storyhttps://www.facebook.com/miliprint/?fref=mentions&pnref=story