PANZER ACES No.52 (Special Blitzkrieg) - Accion Press/Euromodellismo

PANZER ACES No.52 (Special Blitzkrieg) - Accion Press/Euromodellismo

Το τελευταίο βιβλίο της σειράς PANZER ACES (Νο.52) της ισπανικής Accion Press/Euromodellismo είναι αφιερωμένο στο Βlitzkrieg, τον “Κεραυνοβόλο πόλεμο” ή “πόλεμο-Αστραπή” που ήταν η πολεμική τακτική που εμπνεύστηκε ο Guderian, συστηματοποιήθηκε και χάρισε στη Βέρμαχτ τις πιο σημαντικές νίκες στις αρχές των εχθροπραξιών και όχι μόνο…

Με έξι βασικά θέματα ο τόμος αυτός είναι σίγουρο ότι θα γίνει ανάρπαστος στους φίλους του είδους.

Οι πρώτες 12 σελίδες είναι αφιερωμένες στην βήμα προς βήμα κατασκευή και βάψιμο ενός Pz.BFWG 38(T) Ausf.B από το κιτ της Tristar στην 1/35, τροποποιημένο σε έκδοση command με προσθήκη μιας μεγάλης κεραίας ασυρμάτου (όπως φαίνεται και στο εξώφυλλο). Το σκουρόχρωμο Panzer Grey σπάει ιδανικά με μια πολύ απλή και αποτελεσματική τεχνική προσθήκης λάσπης και σκόνης, η οποία αναλύεται διεξοδικά.

Ακολουθεί ένα Renault FT-17 (Meng 1/35), επίσης με μπόλικες φθορές και εκτεθειμένες ερπύστριες που προκαλούν τον μοντελιστή να δείξει όλη του τη τεχνική κατάρτιση!

Το STUG III Αusf. B της Dragon διαθέτει ένα ιδιαίτερο pattern με καφέ κηλίδες πάνω από το κλασικό σκούρο γκρί και μια σειρά από φθορές και λάσπες στο πήγμα και τις ερπύστριες που απλά χαζεύεις τις φωτογραφίες και μετά διαβάζεις το αναλυτικό κείμενο που περιγράφει λεπτομερώς πως θα πετύχεις την τεχνική. Φυσικά με λίστες χρωμάτων και όλων των απαραίτητων υλικών.

Ένα πλεονέκτημα της σειράς Panzer Aces είναι ότι οι συγγραφείς δοκιμάζουν και χρησιμοποιούν μια ευρεία γκάμα χρωμάτων και υλικών που δεν περιορίζονται σε έναν ή λίγους κατασκευαστές. Ετσι έχουμε κάτι για όλα τα γούστα, από συνηθισμένα χρώματα και λάδια, μέχρι εξεζητημένα φίλτρα και special effects «ζουμιά».

Το επόμενο θέμα, ένα oκτάτροχο SdKfz.232 (ΑFV Club 1/35) μας εισάγει στην τρισδιάστατη και πολύ ρεαλιστική τεχνική του «άσπρου-μαύρου» primer: ψεκάζοντας με μαύρο αστάρι τις κάτω επιφάνειες και με γκρί τις επάνω πετυχαίνουμε φανταστικές διαβαθμίσεις όταν περάσουμε το τελικό καμουφλάζ και το αποτέλεσμα απλά είναι συναρπαστικό όταν προστεθούν οι τελικές φθορές. Μια πολύ ρεαλιστική βάση συμπληρώνει το σκηνικό σε διόραμα.

Ένα ακόμα πολύ ωραίο διόραμα κλείνει τις διεξοδικές κατασκευές με ένα γαλλικό Somua (Tamiya 1/35) πάνω σε βάση με άφθονη βλάστηση, δέντρα, φιγούρες και πλήθος από χρήσιμες τεχνικές για να τα αναπαραστήσουμε όλα αυτά. Πολλά φωτογραφικά close-ups δεν θα αφήσουν κανέναν αναγνώστη να αναρωτιέται «πως το έκανε αυτό», κάτι το πολύ συνηθισμένο, ακόμα και σήμερα, σε πολλές αντίστοιχες παρουσιάσεις.

Προτελευταία μια χορταστική αλλά μικρή βινιέτα με Panzer Ausf.A που εισβάλλει ακάλεστο στον ανθισμένο κήπο μιας κοπέλας που μόλις έχει κάνει το μπάνιο της και τυλίγεται με πετσέτα κάτω από τα απλωμένα ρούχα.

Τέλος ένα ωραίο τεχνικό μάθημα για το πώς θα αναπαραστήσουμε ρεαλιστικά λάσπη ώστε να φαίνεται και να «κάθεται» σωστά πάνω στο μοντέλο μας. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά και ένα πινέλο που πρέπει να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις πετυχαίνουμε πράγματα για τα οποία ο φωτογραφικός φακός του αρθρογράφου δεν μας αφήνει καμία αμφιβολία.

Αν μας ζητούσαν να συστήσουμε σε αρματάδες ένα και μόνο τίτλο για θέματα Β΄ΠΠ δεν θα μπορούσαμε παρά να υποδείξουμε το Panzer Aces 52, όλα τα προηγούμενα και τα επόμενα της σειράς αυτής. Στο photo-gallery που ακολουθεί πάρτε και οπτικά ένα μικρό δείγμα των περιεχομένων…

Μπορείτε να το παραγγείλετε εύκολα online στο πιο κάτω link:

http://www.euromodelismo.com/shop1/en/panzer-aces-english/665-panzer-aces-52-english.html

 

PANZER ACES No.52 (Special Blitzkrieg) - Accion Press/EuromodellismoPANZER ACES No.52 (Special Blitzkrieg) - Accion Press/EuromodellismoPANZER ACES No.52 (Special Blitzkrieg) - Accion Press/EuromodellismoPANZER ACES No.52 (Special Blitzkrieg) - Accion Press/EuromodellismoPANZER ACES No.52 (Special Blitzkrieg) - Accion Press/EuromodellismoPANZER ACES No.52 (Special Blitzkrieg) - Accion Press/EuromodellismoPANZER ACES No.52 (Special Blitzkrieg) - Accion Press/EuromodellismoPANZER ACES No.52 (Special Blitzkrieg) - Accion Press/EuromodellismoPANZER ACES No.52 (Special Blitzkrieg) - Accion Press/EuromodellismoPANZER ACES No.52 (Special Blitzkrieg) - Accion Press/EuromodellismoPANZER ACES No.52 (Special Blitzkrieg) - Accion Press/EuromodellismoPANZER ACES No.52 (Special Blitzkrieg) - Accion Press/EuromodellismoPANZER ACES No.52 (Special Blitzkrieg) - Accion Press/EuromodellismoPANZER ACES No.52 (Special Blitzkrieg) - Accion Press/EuromodellismoPANZER ACES No.52 (Special Blitzkrieg) - Accion Press/EuromodellismoPANZER ACES No.52 (Special Blitzkrieg) - Accion Press/EuromodellismoPANZER ACES No.52 (Special Blitzkrieg) - Accion Press/EuromodellismoPANZER ACES No.52 (Special Blitzkrieg) - Accion Press/Euromodellismo